Utforska länderna bortom gränserna för City of a Hundred Spiers

Vanliga frågor – Dagsturer och utflykter | Hur det fungerar

Prag har smeknamnet "staden med hundra spiror" av en anledning. De många sightseeingplatserna och historiska monumenten gör Prag till en underbar stad och ett namn på listan över de flesta turister. Det skulle dock vara oklokt att bara uppehålla sig vid Prags skönheter och inte njuta av de andra underverken som erbjuds bortom Prags gränser.

Ett sådant under är centrala Böhmen, rikt på historia och många slott; de tidigare sätena för kungar och aristokrater. De läkande kurorterna i västra Böhmen är kända, medan närliggande Terezín sjunger om andra världskrigets sorgliga historia. Lockande och antika städer som Český Krumlov är värda ett besök i södra Böhmen, medan Kutná Hora, närmare Prag, är en annan rekommenderad turistplats.

Regelbundna organiserade utflykter

De regelbundet anordnade utflykterna hålls endast på specifika tider och datum.

Dessa utflykter delas med andra turister, guidade av en professionell guide och inklusive alla avgifter. Klicka här för att läsa mer.

mars 22, 2022

Terezín Memorial Tour

Byggt under 1700-talet av kejsar Joseph II, kommer detta före detta militärfort alltid att berätta berättelser om andra världskriget.
mars 22, 2022

Kutná Hora Tour

Denna antika stad var ett centrum för silverbrytning under medeltiden, vilket gjorde den till den näst rikaste staden i det böhmiska kungariket. Många arkitektoniska monument i Kutná Hora och en mycket välbevarad stadskärna talar om denna historiska stads berömmelse och rikedom, berömmelse och rikedom som fortfarande är stark idag.
mars 22, 2022

Karlštejns slottstur

Karlštejn byggdes av kejsar Karl IV mellan 1348 och 1355 och är ett av de mest besökta slotten i Tjeckien. Karlštejn fungerade som förvaringsinstitut för kungliga, kejserliga och kröningsjuveler och som ett arkiv med statliga dokument.
mars 22, 2022

Karlovy Vary-turné

Denna stad är den mest kända kurorten i hela Tjeckien, med sin historia som går tillbaka till 1300-talet – när Karl IV regerade. Kända personer, som den ryske tsaren Peter den store och den världsberömde poeten Johann Wolfgang von Goethe, hade inget annat än beröm för de helande effekterna av stadens lokala mineralkällor.
mars 22, 2022

Dresden-turné

Hem till det berömda konstgalleriet "Zwinger", som i sin tur hyser den berömda sixtinska madonnan, den hyllade bilden av Raphael. Du kan också förundras över många andra anmärkningsvärda verk av de gamla mästarna från 1300- till 1600-talen – Rubens, Rembrandt, Poussin, etc.
mars 22, 2022

Český Krumlov-turné

Denna medeltida stad i södra Böhmen avger fortfarande en del av sin magi och charm idag och är registrerad som ett UNESCO-arv – välförtjänt.

Om du reser mellan Prag och andra städer som Wien, Salzburg, Linz, Nürnberg, Passau, München, Krakow eller Warszawa kommer du att stöta på massor av sightseeingplatser och stoppplatser som sträcker sig över några timmars resor. Vi rekommenderar resorna från Prag till Passau och Prag till Wien med några timmars stopp i Český Krumlov , eftersom dessa två resor är de mest populära bland våra kunder. Boka transport med oss och betala en minimal vänteavgift – så enkelt är det att ta del av detta erbjudande.

Flexibla privata utflykter

De flexibla privata utflykterna arrangeras vid den tidpunkt du vill och är exklusiva för endast din grupp.

Dessa utflykter är exklusive entréavgifter och guider. Klicka här för att läsa mer.

mars 22, 2022

Terezín privat rundtur

I Terezin hittar du ett gigantiskt citadell med mer än 4 km murar, byggt på 1700-talet av kejsar Josef II och tänkt att användas som försvar mot preussisk aggression. Terezin användes som transitläger och fängelse för Gestapo i Prag av nazisterna under andra världskriget. Ghettomuseet kommer att berätta om judarnas desperat sorgliga historia, av vilka mer än 150 000 skickades, och bara 17 247 överlevde.
mars 22, 2022

Privat rundtur i slottet Křivoklát

Ursprungligen ett jaktslott från Přemysl-dynastin, detta stora gotiska kungliga slott är från 1200-talet och byggdes om i slutet av 1400-talet för Wladyslaw Jagiello. Det användes som fängelse på 1500-talet innan det brändes ner 1643 och sedan slutligen restaurerades vid 1800- och 1900-talens skiftning. Slottets ikoniska interiörer inkluderar kapellet, riddarsalen, den kungliga salen, Fürstenberg-biblioteket, fängelset och Fürstenberg-museet, som inrymmer målningarna och böckerna.
mars 22, 2022

Kutná Hora privat rundtur

När silvermalm upptäcktes här på 1200-talet blev Kutná Hora omedelbart en viktig stad tills silverresurserna tog slut på 1500-talet. Några av de viktigaste attraktionerna i denna stad är den gotiska, femskeppiga St Barbara-kyrkan – som inleddes 1388, det italienska hovet – ett före detta kungligt residens och myntverk, byggt mot slutet av 1200-talet den närliggande Sedleč Ossuary.
mars 22, 2022

Konopiště slott privat rundtur

Slottet Konopište har en rik och mångsidig arkitekturhistoria. Det ursprungliga slottet byggdes för att användas som en fästning samtidigt som det uttryckte stilen från de franska citadellerna. Efteråt, att ha olika ägare resulterade i att fästningen fick både barock och renässansstil. Den sista privata ägaren av denna egendom var ärkehertig Franz Ferdinand, som förblev ägaren till sin död i början av första världskriget.
mars 22, 2022

Karlštejn slott privat rundtur

Denna medeltida fästning ligger mitt i en verkligt hisnande landsbygd, och en återresa till Prag kan genomföras innan natten faller. Denna närhet till Prag gör Karlštejn till en av de främsta turistattraktionerna i Prag. Detta lockande gotiska slott grundades 1348 och byggdes av den tjeckiske kungen och romerske kejsaren Karl IV för att skydda de kungliga skatterna och dokumenten.
mars 22, 2022

Karlovy Vary privat rundtur

Staden med naturliga varma källor med helande effekter, Karlovy Vary, är den mest kända kurorten i Tjeckien. Kung Karl IV upptäckte de varma källorna i Karlovy Vary 1358, och sedan dess har många ikoniska figurer som Beethoven, Bach, Chopin och den ryske tsaren Peter den store varit kända för att besöka och njuta av de helande källorna i denna stad. Du kan njuta av promenader längs de vackra flodstränderna, bli förtrollad av de arkitektoniska pärlorna och besöka termalspa, pooler och hälsocenter runt om i staden.
mars 22, 2022

Český Krumlov privat rundtur

Denna charmiga stad ligger i södra Böhmen och är genomsyrad av romantik och är den näst mest besökta turistplatsen i Tjeckien. Det har registrerats som en UNESCO: s världsarvslista, med över trehundra byggnader som faller under denna status.

Rabatter

Du kan få 11 % rabatt om du bokar en flygplats- eller tågstationstransfer hos oss och förskottsbetalar din bokning online – både turnén och transfern. Skriv "Transport och utflykt 11% rabatt" när du bokar och du kommer att vara berättigad till detta erbjudande. Bokningsbetalningarna måste rensas minst 24 timmar före hämtning eller turnédatum.

Denna kampanj utesluter turer som redan är rabatterade (såsom specialerbjudandet Superior Tour och middag på flodkryssningen). Standard avbokningsregler gäller.

Vi har lärt oss så mycket på den här resan till Karlovy Vary. Tack för din organisation och den stora kunskap du har delat med dig av. Vår förare Peter var bättre än en professionell reseguide. Linda M., Manchester
Din utflykt var precis vad jag letade efter. Vår förare var utmärkt och informations-DVD som vi såg på vägen till Kutna Hora gjorde vår resa ännu bättre. Stort värde också, rekommenderas starkt. Tonny S.
Det är ett nöje att uttrycka min fullständiga tillfredsställelse med den fantastiska resan till Karlstejn. Kort flykt från livlig stad ... Snälla tack till Martin, din chaufför. Izzak
Hej, Vi deltog i denna turné idag, och jag ville bara skriva och säga hur mycket jag och min mamma tyckte om det! Vår guide var fantastisk och så kunnig. Kan du berätta hennes namn? Jag lämnade inget tips till henne men önskar att jag hade gjort det. Skulle du kunna förmedla mitt tackmeddelande. Helen Whitby, Storbritannien