choose your language  Prague Airport Transfers US version  Prag Flughafentransfers  Transport de l’aéroport de Prague  Taxis desde el aeropuerto Praga  Taxi dell’Aeroporto Praga  Praag Luchthaven Taxi  Prag Flygplatstaxi  Praha Flyplass Taxi  Prag Lufthavnstaxa  αεροδρόμιο Πράγα Taxi  הזמינו הסעה משדה התעופה של פראג במונית פרטית  プラハ空港送迎車  프라하 공항 택시 예약  Doprava letiště Praha Ruzyně  Такси в Праге - Аэропорт  Praga - Táxi de Aeroporto  Praha Lentokenttätaksi  Taxi z lotniska Praga  Prága repülõtéri transzfer  PRAG Exkursioner Prag Flygplatstransfers, Flygplatstaxi
INDEX | FLYGPLATSEN PRAHA | PRAG GUIDE | OM TAXICHAUFFÖRER I PRAG | TERMS & CONDITIONS | KONTAKTA OSS
Prague Airport Transfers Live Help
menu Boka Online Flygplatstransfers
menu Bokning av transport från / till järnvägsstationen.
menu Taxi prislista från flygplatsen
menu Transferer från flygplatsen till övriga städer
menu Sakerhet
menu Bilpark
menu Våra chaufförer
menu Rekommendation
menu Oftast givna frågor
menu Lyxiga limuziner
menu Transfer personer vartsomhelst
menu Taxi i Prag
menu Speciell assistans
menu PragPromenader inom Prag
menu Exkursioner

Temaresor utan guide, upplysningar hur det funkar.
1) Priser som är angivna för dessa temaresor inkluderar pris per fordon (eller rättare sagt per fordonets kapacitet), inte per person. Priser inkluderar inga entré till att besöka olika objekten etc. Priset ingår endast transport och väntningen.
2) Samtliga temaresor utan en guide är 100% flexibila. Ni skall bestämma tid och plats för återhämtningen. Turens längd kan justeras på plats, om ni vill önska stanna längre eller åka bort tidigt då priset skall justeras direkt på plats. Fordonet är avsett uteslutande för er och därmed ni inte delar platser i fordonet med andra resenärer.
3) Chaufför som framför fordonet ger grundliga upplysningar om avtalad plats på engelska språket. Dessutom biljettpriset inkluderar även guide i någon av temaresor som t ex- Theresienstadt, slottet Karlstejn etc.
Är denna tjänst billigare än taxi?
Våra priser är något billigare än priserna hos seriösa taxibolag. I andra fall kan ni få betala 2 till 3 gånger mer.
Erfarna engelsktalande förare.
Våra anställda är erfarna engelsktalande förare, vilka känner till Prag mycket väl och specialiserat sig på transporter i Prag.
Dinner On The River
Under denna resa ni kan beundra arkitektoniska prags klenoder. Om ni besöker Prag för att uppleva en romantisk veckoslutet här, missa inte denna båtresan. dinner on the river

Utflykter/dagsturer ut ur Prag

Prag är verkligen en magisk plats, men ignorera inte resten av landet. Om du besöker Prag mer än några dagar eller om det inte är ditt första besök kan det vara en bra idé att se andra fantastiska platser utanför Prag.

Fly från folkmassorna och besök centrala Böhmen som är rikt på historia och slott, det forna landsbygdssätena för kungar och aristokrater. Västra Böhmen är känt för sina hälsobrunnar medan närliggande Terezín är en plats att minnas andra världskrigets sorgliga historia på. Södra Böhmen är hemvist för charmiga medeltida småstäder som Český Krumlov, eller närmare Prag, Kutná Hora som är ett annat exempel – båda är värda ett besök.
Om du fortsätter din resa från Prag (eller i den motsatta riktningen) till andra städer som Wien, Salzburg, Linz, Nürnberg, Passau, München, Krakow eller Warzawa, så finns det ett antal möjligheter till sightseeing eller några timmars stopp. Det som förmodligen är mest populärt bland våra resenärer är rutterna från Prag till Passau eller Prag till Wien, med några timmars stopp i Český Krumlov. Boka bara transport med oss och betala en liten väntavgift för att dra nytta av detta erbjudande.

Vi tillhandahåller två typer av dagsturer: Reguljära och privata utflykter.

departureReguljära organiserade utflykter hålls bara vid vissa tider och på vissa datum. De delas med andra, är guidade och inkluderar alla avgifter.

Kutná Hora 5,5 tim

Kutná Hora, ett medeltida centrum för silverbrytning, var den näst rikaste staden i kungariket Böhmen. Under din promenad i Kutná Hora kommer du att besöka den gotiska katedralen S:t Barbara och det Italienska hovet – ursprungligen ett kungligt myntverk. Inte mindre beundransvärda är de vackra stadsbohusen från gotisk, renässans- och barock tid, och den unika stenbrunnen från 1400-talet. Du kommer även att besöka en av de mest intressanta begravningsplatserna i världen – ossuariet i en liten närliggande by som heter Sedleč. Detta kapell är dekorerat med mer än 40 000 mänskliga ben, inklusive en takkrona och en vapensköld tillhörande den adliga Schwarzenberg-familjen.

Pris: Vuxna 990 CZK, Studenter 940 CZK, Barn 800 CZK.

 

Kutná Hora Tour
Český Krumlov 10 tim

Český Krumlov, en medeltida stad i södra Böhmen, har fortfarande nästan en sagoliknande charm idag, och är med rätta registrerat som ett världsarv hos Unesco. Du kommer att vandra genom staden i sällskap med vår guide och du kommer att äta lunch på en medeltida taverna. Efteråt fortsätter vi vår rundtur genom att besöka Krumlov Slott. Detta, det nästa största tjeckiska slottet, är utrustat med historiska möbler och är fyllt med konst, gobelänger och rikt dekorerade vapen. Eftersom slottet är stängt på vintern besöker vi under vintermånaderna České Budějovice, den forna kungliga staden grundad på 1200-talet.  

Pris: Vuxna 1890 CZK, Studenter 1890 CZK, Barn 1590 CZK.

 

Český Krumlov
Minnesmärket Terezín 5 tim

Terezín, ursprungligen en militär fästning bygg på 1700-talet av kejsaren Josef II, är oskiljaktigt knuten till andra världskrigets historia. Den mer kända muromgärdade garnisonsstaden Terezín (Stor Fästning) fungerade som ett samlingsläger för judar från hela Europa och användes av nazisterna i propagandasyften under Röda Korsets besök 1944. Den mindre kända Lilla Fästningen var ett grymt fängelse tillhörande Rikets hemliga polis – Gestapo. Om du är intresserad av andra världskrigets historia och Förintelsen, följ med oss till Lilla Fästningen i Terezín och museet som ligger i Stora Fästningen. På Ghettomuseet kommer du att påminnas om judarnas sorliga historia, där mer än 150 000 judar skickades till ghettot, som även om det inte var ett avrättningsläger, ledde till att vid krigets slut det endast fanns 17 247 överlevande.

Pris: Vuxna 1190 CZK, Studenter 1090 CZK, Barn 900 CZK.

 

Terezín Memorial Tour
Karlovy Vary 9,5 tim

Karlovy Vary är en välkänd kurort i Tjeckien. Dess historia började på 1300-talet, under Karl IV:s styre. De lokala källornas helande krafter testades av sådana storheter som den ryske tsaren Peter den Store och den tyske författaren Goethe. Karlovy Vary blev också berömt tack vare tillverkningen av det världsberömda Moser-kristallglaset, Carlsbad-porslin och örtbrännvinet Becherovka. Efter ankomsten startar programmet med ett besök på Moser glasfabrik. Från glasfabriken tar vi dig till centrum, där vår guide följer med dig på en promenad för att beundra de vackra promenadstråken med otaliga mineralkällor och arkitektoniska byggnader. Rundturens höjdpunkt är Vřídlo (Jättekällan) som är den mest berömda källan i Karlovy Vary. Den sprutar upp till en höjd på nästan 12 meter. Efter lunch kan du njut av fri tid för att utforska orten på egen hand.

Pris: Vuxna 1590 CZK, Studenter 1490 CZK, Barn 1290 CZK.

 

Karlovy Vary
Pilsner-bryggeriet och Koněprusy-grottorna 9 tim

Öl har bryggts i Pilsen sedan urminnes tider, och de första skriftliga anteckningarna om bryggning här är associerade med själva grundandet av staden Pilsen. Denna utflykt tar dig till bryggerimuseet, som har samlingar relaterat till handel, gillen och ölbryggarhistoria, och till buteljeringsfabriken och historiska källare, där du får smaka på färsk öl bryggd enligt ett urgammalt recept som många bryggerier världen över har försökt kopiera. Turprogrammet ändras något beroende på säsong. Under sommarmånaderna inkluderar rundturen ett besök till Koněprusy-grottorna, och under vintermånaderna ingår ett besök till staden Pilsen istället. Eftersom det är ganska kallt i bryggeriets källare och Koněprusy-grottorna, rekommenderas det att du tar med dig lite varmare kläder. Koněprusy är en liten by känd för det längsta grottsystemet i Tjeckien. Vår guide visar dig genom 600 meter av vackra karstgrottor. 

Pris: Vuxna 1890 CZK, Studenter 1590 CZK, Barn 1450 CZK.

 

Pilsen and Urquell Brewery
Dresden Tour 11 tim

Från att ha varit en fiskeby växten Dresden till en kurort och ett kungligt residens, för att senare bli huvudstaden i Sachsen. Zwinger- och Albertinum-gallerierna, Hofkirche- och Frauenkirche-kyrkorna och Sempers Opera är bland de viktigaste sevärdheterna i Dresden. Under andra världskriget förstördes staden fullständigt av massiva bombningar, men renoverades och återuppbyggdes. Resan inkluderar en biljett till det berömda barockpalatset Zwinger och konstgalleriet, där du kan beundra den “Sixtinska Madonnan”, den berömda målningen av Rafael, samt många uppmärksammade verk av de Gamla Mästarna från 1300-talet till 1600-talet (Rubens, Rembrandt, Poussin etc.).

Pris: Vuxna 1990 CZK, Studenter 1990 CZK, Barn 1550 CZK.

 

Dresden Excursion
Karlštejn Slott 4 tim

Karlštejn är ett av de mest besökta tjeckiska slotten, byggt av kejsaren Karl IV mellan 1348 och 1355. Detta gotiska slott fungerade som ett förvaringsställe för kungliga och kejserliga juveler och kronjuveler, och också som ett arkiv för statliga dokument. Efter att ha klättrat uppför kullen tar du en timmeslång sigthseeingtur av Karlštejn Slotts interiör. Din guide bekantar dig inte bara med slottets historia utan även med Karl IV:s liv och konst under hans styre.

Pris: Vuxna 890 CZK, Studenter 850 CZK, Barn 750 CZK.

 

Jindrichuv Hradec
Konopiště Slott 4 tim

Konopiště Slott ligger omkring 45 km från Prag. Det grundades på 1300-talet och år 1887 renoverades det av efterträdaren till Hapsburg-tronen, Franz Ferdinand d'Este. I slottets interiör kan du se inte bara Ferdinands stora konstsamlingar, otaliga statyer och målningar på temat S:t Göran, utan även beundra en av världens mest omfattande samlingar av historiska vapen.

Pris: Vuxna 950 CZK, Studenter 850 CZK, Barn 750 CZK.

 

Konopiště Castle

departureFlexibla privata utflykter tillhandahålls på begäran (när du vill), endast för din grupp, exklusive inträdesavgifter och guide.

Kutná Hora 5,5 tim

Den historiska staden Kutná Hora, numera med på Unescos Världsarvslista, spelade en viktig roll på 1200-talet när en silveråder upptäcktes här. Dess berömmelse bestod ända till 1500-talet, när silverresurserna utarmades. Dess ökande rikedom och välstånd ledde till ett arkitektoniskt uppsving i staden och gav upphov till anläggningen av många vackra monument – det gotiska S:t Barbara katedral med fem mittskepp, det Italienska hovet med det Kungliga Myntverket, Stenhuset och andra gotiska och renässans-landmärken. Inte långt från Kutná Hora, i närliggande Sedleč, finns en unikt otrolig sevärdhet – ossuariet från barocken. Ossuariet är dekorerat med benen från omkring 40 000 människor, och dekorationerna inkluderar till och med en takkrona bestående av människoben. Staden är liten nog för att kunna utforskas på en enda dag, och är fri från de fula byggnaderna från kommunisteran som plågar många av landets småstäder, och ligger inte långt från Prag – alla dessa faktorer gör det till en mycket populär dagstripp. 

Pris: 2900 CZK per bil

 

Kutná Hora
Český Krumlov 9 tim

Denna pittoreska historiska stad i södra Böhmen, färgad av romantik, har varit inte utan anledning, den näst mest besökta staden i Tjeckien. Den är också med på UNESCOs Världsarvslista, med över tre hundra byggnader i det historiska centrat som åtnjuter denna skyddade status. Bland de bästa sevärdheterna att besöka är: slottet, det berömda Maskernas sal, den unika barockteatern, slottsträdgården med en Rokoko-fontän, Barberarens bro, hem tillhörande alkemister, Eggenberg-bryggeriet, hantverksmuseum och flodflottarna i trä. Staden vänder sig till besökare året om och kan enkelt besökas när som helst på året (under vintermånaderna är dock slottet stängt). 

Pris: 4500 CZK per bil

 

Cesky Krumlov
Karlovy Vary Tour 7 tim

Karlovy Vary är den mest berömda kurorten i Tjeckien. Kung Karl IV upptäckte de varma källorna här år 1358, och sedan dess har många personligheter, inklusive Beethoven, Chopin, Bach, och Peter den Store, njutit av de helande källorna. Ströva längs det vackra promenadstråket längs med flodstranden, beundra stadens arkitektoniska pärlor, provsmaka de otaliga varma mineralkällorna som finns spridda runt om hela det historiska centrat, köp utsökta spa-våfflor och besök möjligen de varma hälsobrunnarna, poolerna eller hälsocentren. Staden är även välkänd för produktionen av porslin och glas (Moser-fabriken) och Becherovka (ett unikt tjeckiskt örtbrännvin).

Pris: 3600 CZK per bil

 

Karlovy Vary
Terezín 5 tim

Det massiva citadellet Terezín (Theresienstadt) med mer än 4 km lmurar var ursprungligen en militärgarnison och fästning byggd på 1700-talet av Kejsar Josef II, och användes som ett skydd mot preussiska angrepp. Under andra världskriget använde nazisterna Terezín som ett transitläger och fängelse åt Prags Gestapo. Minns judarnas sorgliga historia på museet över Ghettot, dit mer än 150 000 judar skickades, och trots att det inte var ett avrättningsläger så fanns det efter krigets slut endast 17 247 överlevande.

Pris: 2300 CZK per bil

 

Terezín
Karlštejn Slott 4 tim

Fly till den medeltida fästningen mitt i den fantastiska landsbygden, och hinn ändå tillbaka för att njuta av Prags nattliv. Slottet är extremt populärt bland lokalbefolkningen och turister, och gatorna är packade med souvenirförsäljare, turistgrupper och till och med skolgrupper, särskilt under sommarmånaderna. Detta charmerande gotiska slott grundades år 1348, byggt av den tjeckiska kungen och romerska kejsaren Karl IV som en plats för att säkert förvara de kungliga skatterna. När du närmar dig Karlštejn by kan du njuta av utmärkta utsikter över Karlštejn och den omkringliggande landsbygden. När du anländer tar en kort promenad dig till slottsportarna, där du kan ansluta dig till en guidad slottstur. Senare kan du äta lunch på någon av de utmärkta lokala bypubarna eller restaurangerna.

Pris: 1600 CZK per bil

 

Karlštejn Castle
Pilsen-bryggeriet och Pilsen stad 6 tim

Under ett besök på det traditionella Pilsen-bryggeriet kommer du att introduceras till dess historia och ölbryggandets invecklade process. I över 160 år har bryggeriet producerat ett unikt öl som heter Pilsner Urquell. Denna öl har blivit en symbol för det tjeckiska hantverket att brygga ett fint öl. I rundturen på bryggeriet ingår givetvis provsmakning av detta gyllene vatten från Pilsen. Efter ett besök på bryggeriet kan du ta en promenad i stadens centrum, sedan äta lunch på den lokala ölrestaurangen Spilka, som är berömd för sitt traditionella tjeckiska kök och färsk Pilsner-öl på kran. Andra platser värda att se i staden är Stora Synagogan, vilket är den tredje största synagogan i världen, och det underjordiska Pilsen – de gamla passagerna under staden.

Pris: 3200 CZK per bil

 

Plzeň
Konopiště Slott 4 tim

Konopiště Slott, omgivet av fridfulla skogar, har en rik och varierad arkitektonisk historia. Det ursprungliga slottet byggdes som en fästning och uppvisar samma stil som franska citadell. Senare, i händerna på olika ägare, har residenset antagit utmärkande drag från både barock- och renässansstil. Den sista privata ägaren av egendomen var ärkehertig Franz Ferdinand, som ägde slottet fram till sin död vid första världskrigets början. Besökare kan se den berömda Trofésalen, som är en vittnesbörd över ärkehertigens kärlek för jakt; en stor hornsamling; Europas tredje största samling av rustningar och medeltida vapen; en skyttehall med rörliga mål; och en trädgård med italienska renässansstatyer och ett växthus. 

Pris: 1700 CZK per bil

 

Křivoklát Castle

Company Logo

Vandring I Prag Gratis

UK & Tjeckiska transportföretag
PRAGUE AIRPORT TRANSFERS spol. s.r.o. IC 27593622
Kort om oss
Vårt bolag har ordnat transport i Tjeckiska republiken och från flygplatsen redan i många år. Kort sagt erbjuder vi en pålitlig och komfortabel transport för fasta pris. Vi samarbetar med många flygbolag, hotell i Prag och resebyråer särskilt i Storbritannien.
Enkel bokning och betalning.
Ifall ni önskar att beställa transport från flygplatsen, fyll i ett ansökningsformulär eller ring till oss. Ni kan betala kontant efter er ankomst eller online med ett kreditkort (betalning i förväg) med hjälp av service Paypal.
Var försiktiga – låt Er inte bli bestulna!
HÄR KOMMER NI ATT FÅ VETA SORGLIGA HISTORIER FRÅN PRAGS TAXISERVICE
Våra bilar erbjuder er bekväm,
pålitlig och billig transport från eller till Prags flygplats. Ni slipper att vänta i kö för dyra taxibilar och upptrissade priser.
Jazz Boat
åktur ackompanjerat med jazz. Jazz Boat

(C) Prague Airport Transfers s.r.o.| Gratis Transfer | Busstrafik | Kongress | Taxi i Prag | Sitemap
Prisjämförelse för transport från flygplats - PRAG APARTMENTS - PRAGUE GUIDE - PRAG ATT HYRA BIL - VÄDRET I PRAG - PRAG HOTELL - PRAG - PRAG TRAVEL